Boccia is een sport voor mensen met een motorische beperking. Boccia is een Paralympische sport die veel tactische inzicht vereist. Het mikspel lijkt op jeu de boules en is in de jaren tachtig in Nederland geïntroduceerd. Inmiddels is Boccia een volwassen sport met een eigen landelijke competitie, diverse jeugdactiviteiten, kampioenschappen, een speciale trainersopleiding en een nationaal team dat dagelijks traint om zich voor de Paralympische spelen te kwalificeren.

Een sport voor iedereen

Boccia kan door iedereen gespeeld worden. Spelers met onvoldoende gooikracht kunnen gebruik maken van een goot als hulpmiddel. Hierdoor is Boccia ook mogelijk voor mensen met een zware lichamelijke handicap.

Wedstrijdvormen

Boccia kan zowel recreatief als in wedstrijdverband worden gespeeld. In competitieverband wordt Boccia altijd binnen gespeeld op speciaal uitgelijnde velden. Boccia kan zowel individueel als in teams worden gespeeld. Er worden ook internationale wedstrijden gespeeld en er wordt door de Nederlandse selectieteams deelgenomen aan Europese- en Wereldkampioenschappen.

Training

Bij ReVAS de Peperbus worden de trainingen verzorgt door Fred Tatje. Iedere woensdagavond wordt getraind van 19:30 tot 20:30 uur. Tijdens trainingen werken we aan techniek en tactiek om beter te worden in ons spel.

Zin om te proberen? Kom gerust een keertje langs. Je mag altijd vrijblijvend 2 trainingen gratis meedoen.