In memoriam: Luus Wagemakers

Afgelopen maandag 8 mei is onze clubgenoot en boccia speelster Luus Wagemakers overleden. Luus is ook de dochter ons oud-bestuurslid, Jeanneke Wagemakers-Bolder, die afgelopen april afscheid nam van het bestuur.

De gezondheidssituatie van Luus was broos. Door haar spierziekte was ze rolstoelafhankelijk en moest ze permanent beademd worden. Maar dat ze er nu niet meer is, komt voor iedereen als een totale verrassing. Velen kennen haar binnen de ReVAS als een sportieve dame. Die niet snel opgaf en vele uitdagingen aan ging. Toen ze na een periode van ziekte het tafeltennissen niet meer ging, koos ze voor de Boccia sport. Ze keek niet te lang naar wat er niet meer ging, maar ging de uitdaging aan in wat ze nog wel kon. Met behulp van een goot en enkele hand-en-spandiensten van haar vader heeft Luus aan vele toernooien meegedaan (zie video hieronder). Zo heeft ze een jaar geleden in Den Bosch nog de 2e prijs behaald.

Als het even kon, was ze altijd bij de training aanwezig en leerde ze met de aanwijzingen van onze trainer Fred de fijne kneepjes in de sport. Luus zat vol levenslust en had nog vele plannen. Zo zette ze zich ook in meer Boccia leden te werven. Een maand geleden stond ze nog in de krant en was haar moeder nog in een interview te horen op de radio. “Nu staat ze deze week weer in de krant, maar dan met een rouwadvertentie”; zo vertelde haar moeder vanmiddag aan de telefoon. Het is erg snel gegaan.

Video: Luus speelt vriendschappelijke partij tegen Koos Sportel

We zullen Luus missen. Haar levenslust, en doorzettingsvermogen. Dat ze ondanks alle beperkingen van haar lichaam plezier had in haar sport en genoot van familie, vrienden en de vele successen die ze behaalden. Luus je was een voorbeeld voor velen binnen de ReVAS en daarbuiten.

Namens het bestuur van ReVAS de Peperbus
Johannes van der Velde – Secretaris


Hieronder kan je een condoleance. Mocht je de familie een kaartje willen sturen? Hieronder staat hun adres

Familie Wagemakers
Kielakker 37, 
7971 AE, Havelte
Eén reactie voor In memoriam: Luus Wagemakers
  1. Beste Familie Wagemakers
    Gecondoleerd net uw verlies en ik wens u heel veel sterkte de komende tijd.
    Ik zal Luus missen bij de Boccia.
    Daniëlle van Klink

Comments are closed.