Wethouder de Heer bezoekt landelijke H-hockey competitiedag in Zwolle

Zwolle – Afgelopen zaterdag stonden bij sporthallen van OnCampus in het teken van de rolstoelhockeycompetitie (H-hockey). Teams uit hele land, ja zelfs uit België, kwamen naar Zwolle toe om wedstrijden te spelen op alle niveaus. Van de 4e klasse t/m de hoofdklasse. Ook onze Zwolse trots, ReVAS de Peperbus, was met 2 teams vertegenwoordig.

Tussen de middag kwam de Zwolse wethouder van Sport, René de Heer, kijkje nemen bij de 9e landelijke competitiedag in het H-hockey (zoals deze vorm van rolstoelhockey heet). Hij kwam precies op een mooi moment, want het eerste team van ReVAS de Peperbus (ReVAS) was net bezig met hun 2e wedstrijd van de dag tegen ‘de Pont’ uit Rotterdam. Een pittige wedstrijd voor de Zwollenaren zo bleek later, want deze wedstrijd werd met 5-2 verloren. Terwijl de dag nog zo goed begon met een 3-3 gelijkspel tegen CHT uit Tilburg de nummer 2 van competitie in de 1e klasse, waar ook ReVAS in uit komt.

“Een spectaculaire sport om te zien. Ik had niet verwacht dat het er zo stevig aan toe gaat.”

Martine Altena, de voorzitter van de ReVAS, leidt de wethouder even rond. En geeft uitleg bij de sport. “Een spectaculaire sport om te zien. Ik had niet verwacht dat het er zo stevig aan toe gaat” verteld de wethouder. Nog geen minuut later vliegt Tjeerd Reekers, een nieuw talent van ReVAS, met z’n rolstoel over de kop. Zonder schade overigens. Rolstoel wordt door omstanders weer rechtop gezet, Tjeerd kan zelf weer in de rolstoel komen en de wedstrijd gaat verder, alsof er niets is gebeurt. “Dit gebeurt ook regelmatig op trainingen” verteld trainer/coach, Jan Boers met een grijns. “Dat hoort erbij en worden de spelers en speelsters hard van. Gelukkig is de EHBO aanwezig!”

Grote doelen en keepers met helmen

Ook de overgangs- en hoofdklasse speelden hun wedstrijden in Zwolle. Het speelveld is daar een stuk groter en ook de doelen zijn hoger. De keepers hebben beschermende kleding aan en een helm op, zoals je dat ook bij het ijs en veldhockey hebt. Met een elektronisch scorebord en klok word de tijd exact bijgehouden. Echte topsport is dat. Zo is de breedte en topsport van het H-hockey verenigd in grote sporthal.

Een het einde van de dag speelde ook het 2e team 2 wedstrijden. Tegen het Limburgse Blerick wist ReVAS met 2-9 te winnen. Wesley Snel wist met tactisch inzicht en veel precisie het doel van de tegenstander makkelijk te vinden.

Tegen einde van de dag werden de steunpilaren van het H-hockey, Jan en Ans Boers, met een schoonzoon, Ramon Vliegenthart, in het zonnetje en ontvingen ze een klein presentje van het bestuur van de ReVAS. Ze werden hartelijk bedankt voor het organiseren van deze rolstoelhockey competitiedag  in Zwolle. “Het altijd weer veel werk om te organiseren” vertelde Ans “maar als alles gelukt is, kan ik er ook van genieten.” En zo genoten ook de spelers en supporters met haar van deze mooie sport.