Multisport Senioren: “Voor actieve ouderen”

Als nieuwe voorzitter is het soms goed om sportonderdelen te bezoeken waar je minder mee bekent bent. Zo ging ik vandaag bij Multisport Senioren langs. Een groep van vooral mannen die op vrijdagmiddag tussen 13 en 14 uur in de sporthal van de Vogellanden sport en beweegt. En dat onder de fanatieke leiding van hun trainster Marjan.

Toen ik vandaag aan kwam, zat een deel van de deelnemers nog in het restaurant van de vogellanden, waar ze genoten van de lunch en het gezellig hadden samen. Een vast ritueel van een aantal mannen, zo begreep ik later. Om 13uur was de sporthal open en ging de deelnemers vast zelfstandig aan de gang. Een aantal waren aan het tafeltennissen, weer anderen deden een badmintonspel of liepen een rondje door de zaal.

Na dit kwartier begon de warming-up door Marjan. Met beweeg en balans oefeningen. Een hele uitdaging voor sommige, die door leeftijd en/of hersenbloeding, dat niet altijd meer goed kunnen. Maar dat is geen reden om het niet te proberen. Later deden ze nog een oefening met een stok.

Tot slot werd er een soort volleybal spel gedaan, waarbij een dichtscherm het extra uitdagend maakte. Goed voor je reactievermogen. Maar een dicht scherm is ook handig om op z’n tijd een beetje vals te spelen. Want bewegen is goed, maar plezier is net zo belangrijk.

Na een uurtje was bij enkele de energie op, tijd om afscheid te nemen, waarna ieder huiswaarts ging.