Iedereen kent het tafeltennis wel van de camping bij mensen met een grote schuur of van de chinezen die onverslaanbaar lijken. Maar tafeltennis is ook een hele populaire sport onder mensen met een beperking. Bijna iedereen met een beperking kan leren tafeltennissen. Staande, maar zeker ook vanuit een rolstoel, is deze sport goed te doen, zelfs vanuit een elektrische rolstoel.

Training

Onze trainer, Hans Speek traint al jaren mee met de nationale paralympische selectie en speelt zelf ook op hoog niveau. Hij weet iedereen, jong en oud te inspireren voor tafeltennis. Ook kijkt hij goed naar je beperking en mogelijkheden en traint en coacht jou zo dat je het maximale uit de sport kunt halen. Iedere woensdagavond wordt er van 19:15u tot 21:15u getraind.

Competitie en toernooien

Als ReVAS de Peperbus doen we ieder jaar mee aan het Jan Ubels toernooi. Dit is een regionaal (Oost Nederland) toernooi voor mensen met een beperking. In 3 a 4 zaterdagen in de wintermaanden, spelen we in team verband op verschillende locaties, meerder wedstrijden tegen andere teams. Het toernooi is verdeeld in 2 niveaus.

Ook spelen we regelmatig mee met toernooien georganiseerd door (sport/tafeltennis) verenigingen voor mensen met een beperking in Amersfoort, Lochem en Leeuwarden.

Daarnaast kun je mee doen met de landelijke NTTB-ranglijst toernooien en zijn er de jaarlijkse nationale kampioenschappen voor para-tafeltennis. Wij als vereniging zijn ook lid van de Nederlandse Tafeltennisbond.

Zin om te proberen? Kom gerust een keertje langs. Je mag altijd vrijblijvend 2 trainingen gratis meedoen.

WordPress Tables Plugin