In oktober 2015 zijn wij bij ReVAS de Peperbus begonnen met de sporttak Elektrische Rolstoelhockey (E-Hockey). Kinderen, jongeren en jongvolwassenen kunnen deelnemen aan deze sport. Vanaf september gaan we ook deelnemen aan de competitie. Veel van onze leden hebben een spierziekte of een andere aandoening, waardoor ze in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel.

Wat is Rolstoelhockey?

Voor het rolstoelhockey bestaan er 2 verschillende vormen: Rolstoelhockey in elektrische rolstoelen; het zogenaamde E-hockey. En Rolstoelhockey in handbewogen rolstoelen; het zogenaamde H-hockey. Rolstoelhockey is een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB).

E-hockey wordt gespeeld door mensen die in het dagelijkse leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel en/of fysiek niet in staat zijn aan H-hockey deel te nemen. E-hockey is praktisch de enige sport waar sporters in een elektrische rolstoel in teamverband aan deel kunnen nemen.

Rolstoelhockey is een teamsport en een zaalsport. Afhankelijk van het niveau speel je in teams van 4 of 5 personen. Het rolstoelhockeyveld heeft een boarding en een doel van ca 20cm hoog. De bal hoog spelen is in deze sport ook niet toegestaan.

Handsticks en T-sticks

Bij E-Hockey heb je twee soorten sticks, een handstick en een T-stick. De handstick wordt gebruikt zowel bij E-Hockey als bij H-Hockey. De stick is van licht kunststof gemaakt. Daardoor kan iemand met minder kracht in de handen en armen deze ook gebruiken.

De T-stick is speciaal voor E-hockey. Het is gemaakt van kunststof en in de vorm van een ‘T’. De stick wordt vastgemaakt aan de voorkant van de rolstoel en hoeft dus niet vastgehouden te worden. Dit is ideaal voor mensen die door hun beperking geen stick vast kunnen houden. In de competitie zijn teams zelfs verplicht om een keeper met T-stick op te stellen.

Trainingen

Iedere donderdagavond van 18.00 tot 19:00 uur wordt er getraind. (Met 15 min. voorafgaand inloop/inspelen en 15 min. achteraf uitloop) Onder leiding van Daniek en René worden er verschillende spelvormen gedaan, om de techniek en tactiek te verbeteren en samen een hechte teams te vormen. Spelplezier staat voorop.

Competitie

Op dit moment doen we met één team mee aan de competitie in 3e classe regio oost. Vanaf komend seizoen 2018-2019 is onze intentie om met 2 teams mee te doen aan competitie.

Zin om te proberen? Kom gerust een keertje langs. Je mag altijd vrijblijvend 2 trainingen gratis meedoen.