Het zogenaamde Warm-Water-Zwemmen (WWZ) is de grootste activiteit van ReVAS de Peperbus. Dit gebeurt het verwarmde therapie bad van de Vogellanden Centrum voor Revalidatie. De watertemperatuur is 33 graden. De boven temperatuur is ongeveer 27 graden. De bodem kan in hoogte versteld worden, zodat je makkelijk in en uit het bad kan stappen. Ook kunnen we de bodem op de ideale hoogte doen, zodat je makkelijk je oefeningen kan doen.

Voor wie is het WWZ

Iedereen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening kan mee doen aan WWZ. Je kan individueel oefeningen doen, of mee doen met de oefeningen in groepsverband, onder leiding van een gediplomeerde trainer. Al onze trainers zijn of zijn bijna afgestudeerd als sportleraar of psychomotorische therapeut (PMT).

Warm water is goed voor je spieren, zeker als je niet veel mag en kan bewegen. Daarnaast heb je in het water de vrijheid om bewegingen en oefeningen te doen, die niet op het droge kunnen. Het water beschermd je tegen vallen. Kortom een ideale manier om je armen en benen te bewegen, zeker als je lichaam dat niet meer vanzelf kan of doet. Het houd je lichaam fit en in conditie.

Praktische info

Iedere doordeweekse avonden zijn er 2 of 3 groepen aan het zwemmen. Een groep bestaat uit maximaal 8 mensen. De les duurt 40 minuten. Op een avond heeft de eerste groep van 19:00u tot 19:40u les. De tweede groep van 19:40u tot 20:20u. En de eventuele derde groep van 20:20 tot 21:00u.

Zin om een keer mee te doen? Neem contact op met Fred Woestmaat, de coördinator van het WWZ. Hij weet in welke groep nog plaats is en waar je vrijblijvend 2 lessen gratis kan meedoen.