Het zogenaamde Warm-Water-Zwemmen (WWZ) is de grootste activiteit van ReVAS de Peperbus. Dit gebeurt in het verwarmde therapie bad van de Vogellanden Centrum voor Revalidatie. De watertemperatuur is 33 graden. De boven temperatuur is ongeveer 27 graden. De bodem kan in hoogte versteld worden, zodat je gemakkelijk in en uit het bad kunt stappen en oefeningen op een ideale hoogte gedaan kunnen worden

Voor wie is het WWZ

Iedereen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening kan mee doen aan WWZ. Je kunt individueel oefeningen doen, of mee doen met de oefeningen in groepsverband, onder leiding van een gediplomeerde trainer. Al onze trainers zijn of zijn bijna afgestudeerd als sportleraar of psychomotorische therapeut (PMT).

Warm water is goed voor je spieren, zeker als je niet veel mag en kunt bewegen. Daarnaast heb je in het water de vrijheid om bewegingen en oefeningen te doen, die niet op het droge kunnen. Het water beschermd je tegen vallen. Kortom een ideale manier om je armen en benen te bewegen, zeker als je lichaam dat niet meer vanzelf kan of doet. Het houd je lichaam fit en in conditie.

Praktische info

Op 3 doordeweekse avonden zijn er 2 of 3 groepen aan het zwemmen. Een groep bestaat uit maximaal 8 mensen. De les duurt 40 minuten. Op een avond heeft de eerste groep van 19:00 tot 19:40 uur les. De tweede groep van 19:40 tot 20:20 uur. En de eventuele derde groep van 20:20 tot 21:00 uur.

Zin om een keer mee te doen? Neem contact op met Fred Woestmaat, de coördinator van het WWZ. Hij weet in welke groep nog plaats is en waar je vrijblijvend 2 lessen

Zin om een keer mee te doen? Neem contact op met Fred Woestmaat, de coördinator van het WWZ. Hij weet in welke groep nog plaats is en waar je vrijblijvend 2 lessen gratis kan meedoen.