Al tientallen jaren wordt er binnen ReVAS de Peperbus Handbewogen Rolstoelhockey gespeeld. De meeste van onze leden zijn in hun dagelijks leven afhankelijk van een handbewogen rolstoel, maar ook mensen zonder beperking kunnen aan deze sport meedoen. Natuurlijk wel in een rolstoel.

Wat is Rolstoelhockey?

Voor het rolstoelhockey bestaan er 2 verschillende vormen: Rolstoelhockey in elektrische rolstoelen; het zogenaamde E-hockey. En Rolstoelhockey in handbewogen rolstoelen; het zogenaamde H-hockey. Rolstoelhockey is een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB).

Aan H-hockey kan iedereen deelnemen; zowel mensen met als zonder handicap, een uitstekende gelegenheid voor sportieve integratie.

Rolstoelhockey is een teamsport en een zaalsport. Afhankelijk van het niveau speel je in een team van 5 personen. Het rolstoelhockeyveld heeft een boarding en een doel van ca 30cm hoog. In tegenstelling tot E-Hockey, mag je bij H-Hockey wel de bal hoog spelen.

Stick en bal

Bij H-hockey worden sticks gebruikt van licht kunststof. Heb je veel of wat minder kracht in de armen, iedereen kan deze sticks goed gebruiken. De bal is van plastic en heeft gaten, zodat deze hoge snelheid kan bereiken en makkelijk is te slaan.

Trainingen

Iedere dinsdagavond van 19:00u tot ca 20:30u wordt er getraind. Onder leiding van Patrick Heutinck en Ewout Kasemier worden er verschillenden spelvormen gedaan, om de techniek en tactiek te verbeteren en samen een hecht team te vormen. Spelplezier staat voorop.

Competitie

Als ReVAS de Peperbus doen wij met twee teams mee aan de competitie. ReVAS de Peperbus H1 speelt dit seizoen in de overgangsklasse en ReVAS de Peperbus H2 speelt in de 3e klasse van de H-hockeycompetitie 2022-2023..

Zin om te proberen? Kom gerust een keertje langs. Je mag altijd vrijblijvend 2 trainingen gratis meedoen.