Eerste E-hockey competitiedag in Zwolle een mooi succes

“Niet eerder heb ik zoveel elektrische rolstoelen bij elkaar gezien.”

Vertelde een enthousiaste bezoeker tijdens de eerste E-hockey competitiedag in Zwolle, afgelopen zaterdag 17 november. En zo was het ook, een drukte van belang en rolstoelen die tussen de 10 en 18 kilometer p/h over de 3 aangelegde hockeyvelden snelden.

Panorama foto tijdens competitiedag in Zwolle. Op 3 hockeyvelden worden wedstrijden gespeeld.f

Om 11 uur begon de eerste wedstrijd tussen E-team uit Emmen en Keistad Rollers uit Amersfoort in de eerste klasse (2 – 0 voor E-team). Daarna opende onze voorzitter Johannes het de competitiedag. Vervolgens kreeg de competitieleider Hetty het woord. Daarbij stonden we een minuut stil bij het overlijden van de contactpersoon uit Regio Midden. Een bijzonder moment was dat.

Zwollywood Sticks

Fauvé juicht na doelpuntOm 12:20 uur begon onze eigen Zwollywood Sticks aan hun eerste wedstrijd tegen The BEAst uit Groningen. Een wat ongelijke strijd, want de Groningers deden voor het eerst mee aan de competitie. En de ReVAS was natuurlijk gebrand op een goed resultaat voor eigen publiek (0 – 9). Waarbij het 9e doelpunt, geschoord doof Fauve een mooi persoonlijk hoogtepunt was van ons jonge talent.

Terwijl Tom de bal heeft verovert, zet Niels een blok.De tweede wedstrijd was er één in een tweeluik tegen Stick Flyers uit Friesland. De eerste wedstrijd was tegen hun eerste team (E1). Een spannende strijd dat op het-scherpst-van-de-snede werd gespeeld. Iker en Stijn kwamen op dreef in de 2e helft. Het werd een mooie 3 – 6 overwinning voor de Zwollywood Sticks.

Speedy gonzales Stijn schiet de bal op doelDe 3e wedstrijd was dus wederom tegen de Stick Flyers, maar dan hun 2e team. Wesley, de coach van de Zwollywood Sticks, paste een beproeft recept toe uit de 2e wedstrijd. Een behoudend begin, waarbij Wout, één van onze keeperstalenten, menig bal uit het doel wist te houden. In de 2e helft ging het gas erop, En konden Iker en Stijn laten zien hoe ze al combinerend door de defensie van de Stick Flyers heen hockeyde. Waarbij bij Stijn in zijn nieuwe sportrolstoel al de bijnaam ‘speedy gonzales’ kreeg. De wedstrijd eindigde in een 1 – 9 voor onze Zwollenaren. Met dit resultaat kunnen we melden dat Zwollywood Sticks met 9 punten de lijstaanvoerder is in de 3e klasse van regio oost.

Temperatuur sporthal

Een minpunt van de dag was de temperatuur van de sporthal. Door de vrieskou van de nacht ervoor, was de kouder dan wenselijk is voor sporters die door spierziekte, snel last hebben van stijve spieren bij kou. Als organisatie baalde we hier erg van. Dit is dus, zoals Hetty verwoorde in haar mail na afloop van deze dag, een aandachtspunt voor de komende competitiedagen.

Vrijwilligers

Johannes zie toe hoe vrijwilligers velden aan het leggen zijn.Met behulp van vele vrijwilligers is deze dag tot een succes geweest. Het opruimen van de zaal was binnen een halfuur gefixed. En toen Robert, Wesley en Johannes de laatste hockeyboarding terugbrachten naar onze trainingslocatie, was On Campus zo goed als leeg, donker en verlaten. We kijken dan ook terug een een goede competitiedag. We danken dan ook alle vrijwilligers, On Campus, en de gulle giften van het DELA Goededoelenfonds, het Dirk Kuyt foundation en Rabobank IJsseldelta.

Johannes van der Velde

Hier nog wat foto’s om na te genieten…